Turistileikkejä Helsingissä

Kesäloma. Koska minulla on kesän ajan ollut tanssitreenejä useamman kerran viikossa, en ole päässyt lomallani lähtemään ulkomaille vaan vietellyt aika pitkälle Helsinkikesää. Kun ei pääse lomamatkalle kotiseutua kauemmas, on siinä tapauksessa paras ottaa omasta kotikaupungista kaikki ilo irti ja leikkiä turistia Helsingissä! Ja kyllähän Helsingissä tekemistä riittää!

Olimme sopineet Hannan, yhden pitkäaikaisimmista sydänystävistäni, kanssa jo pari viikkoa sitten, että käytämme yhden kesäpäivän tehden kaikkea mahdollista hauskaa Helsingissä. Kaikkea sellaista, mitä yleensä turistit tekevät lomaillessaan pääkaupungissamme.

Aloitimme päivän aikaisin, sillä emme halunneet tuhlata tunteja päivästä nukkumalla. Suuntasimme siis jo aamupäivästä Töölönlahdelle vuokraamaan SUP-laudat!

Suppailemaan!

Suppailemaan!

Suppailu oli huippuhauskaa! Emme kaatuneet kertaakaan ja tunti SUP-laudan selässä kului todella nopeasti. Suppailu on hauska treenimuoto, ottaa hyvin syviin vatsalihaksiin ja hartioihin, etenkin soutaessa vastatuuleen.

Suppailureissun jälkeen maistui granaattiomena-taateli limu Töölönlahden rantakahvilassa.

Suppailureissun jälkeen maistui granaattiomena-taateli limu Töölönlahden rantakahvilassa.

Suppailun jälkeen iski nälkä, ja suuntasimme lounaalle Kauppatorille. Tilasimme sieltä perinteisesti muikkuja ja ai että oli herkkua!

Masut täynnä muikkuja lähdimme Kauppatorin rannasta lautalla kohti Suomenlinnaa. Keli oli paras mahdollinen, aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja hellettä riitti. Mitä parhain päivä auringonottoon! Suomenlinnassa on ihania kallioita, joilla makoillen kesäpäivä hurahtaa nopeasti upeissa merimaisemissa. Uskalsimme jopa käydä uimassakin, vaikka olenkin vähän vilukissa.

Auringon palvonnan jälkeen lähdimme Kaivopuistoon jäätelöille. Olimme kuulleet paljon kehuja Helsingin jäätelötehtaan jäätelöistä, ne ovat tunnettuja pallojen suuresta koosta ja erikoisista makuvaihtoehdoista. Emme olleet aiemmin syöneet heidän jäätelöään, mutta onneksi nyt menimme maistamaan! Pallot olivat oikeasti jäätävän isoja, tyyliin minun pään kokoinen yksi pallo! Hyvä kun sen jaksoi edes syödä. Pallolla oli hintaa 4e, mikä mielestäni oli niin isosta jäätelöpallosta todella edullinen hinta. Valitsin kookoksen makuisen jäätelöpallon, ja se oli kyllä herkkua. Jos liikuskelette Kaivopuistossa, kannattaa ehdottomasti hakea jätskit juuri Helsingin jäätelötehtaalta! Kaivopuistosta löytyi myös paljon Pokemoneja, joten paikka on mainio myös Pokemon Go:sta innostuneille (kuten minulle :D). 

Helsingin jäätelötehdas on keksinyt hyödyntää Pokemon Go:ta markkinoinnissaan.

Helsingin jäätelötehdas on keksinyt hyödyntää Pokemon Go:ta markkinoinnissaan.

Jäätelöhetken jälkeen päätimme käydä vielä Hernesaaren rannassa syömässä ja viinillä, kello oli kuitenkin jo lähempänä kahdeksaa. Tuli vietettyä koko päivä ulkona auringossa, tällaisia lomapäivät ovat parhaimmillaan! Yllätyksekseni en palanut auringossa, vaikka olen auringolle jonkin verran allerginen. Minulle tulee helposti aurinkoihottumaa, enkä rusketu koskaan. Olenkohan vampyyreille sukua...

Hernesaaren ranta on nykyään todella kiva kesäpaikka!

Hernesaaren ranta on nykyään todella kiva kesäpaikka!

Omissa kotikaupungeissaankin voi siis tehdä yllättävän paljon lomajuttuja. Ei ainoastaan Helsingissä, vaan myös pienemmissä kaupungeissa. Suunnittelee vaan päivän hyvin etukäteen ja selvittää, mitä kaikkia aktiviteetteja kaupungissa on mahdollista tehdä. Näin lomatunnelmaan pääsee, vaikka ei lähtisikään ulkomaille!

Pusuja,

Hade