Meidän koti

Meidän ensimmäinen yhteinen koti. Ajattelin vihdoinkin hieman esitellä teille, miltä meidän kotiluolassa nykyään näyttää. Muutimme Askon kanssa yhteen lokakuussa, ja tähän mennessä yhdessä asuminen on sujunut enemmän kuin hyvin. 

Aloitetaan olohuoneesta. Rakastan tunnelmointia ja minusta on ihana laittaa kotona kynttilät palamaan, kuunnella hyvää musiikkia ja hiippailla villasukat jalassa kynttilän valossa parkettilattioitamme pitkin katsomaan ikkunasta, kuinka lumihiutaleet leijailevat maahan. Kynttilät ovat meidän kotona siis äärimmäisen tärkeä sisustuselementti.

Ihastuimme ensi silmäyksellä Ikeasta löytyneeseen kaktukseen. Se luo huoneeseen kivasti kotrastia ja edustaa hyvin minun ja Askon boheemia hipsterityyliä.

Yksi tärkeimmistä aarteistani on edesmenneen mummoni vanha Signerin ompelukone. Viinipullo toimii näppärästi kynttilänjalkana kirpputorilta löytyneiden vanhojen kirjojen kera. Minun pääkallon muotoinen säästölippaani on ehkä maailman siistein, asennetta pitää tästä taloudesta löytyä!

Olohuoneemme erkkeri-ikkunan laudat olemme koristelleet erilaisilla koriste-esineillä. Tämä pinkki dinosauruksen luuranko on niin söpö!

Ruuvasimme yhden olohuoneen seinistämme täyteen mustavalkoisia tauluja. Taulujen ripottelu seinälle epäsymmetrisesti näyttää mielestäni kivalta, kun värimaailma on niin pelkistetty. Bongaa Askon suosikkiartistin, Tuuttimörön, vinyyli!

Rakensimme ruokapöytämme itse. Pöytälevy on alunperin puinen taulu. Näimme taulun Plootu-sisustuspuodissa ja tykästyimme siihen heti. Pöydän jalat rakensimme myös itse sahaamalla kahdesta pöydän päätyyn tarkoitetusta jalasta osat, jotka sitten ruuvasimme yhteen yhdeksi ristikon muotoiseksi jalaksi keskelle pöytää. Asko ideoi pöydän ja vastasi myös suurimmassa määrin sen toteutuksesta, onni on luova ja näppärä mies. <3

Hankimme superhienon, Eurolavoista rakennetun tv-tasomme käytettynä. Kierrättäminen kannattaa ihmiset! Westworld on muuten todella hyvä sarja HBO:ssa, olemme Askon kanssa siihen aivan koukussa. Suosittelen sarjaa kaikille, etenkin scifi-intoilijoille!

Uskokaa tai älkää, meillä on asunnossamme toimiva takka. Se on harvinaista näin Helsingin keskusta-alueella, kerrostalossa. Puut hakkasimme Juvalla Askon vanhempien luona vieraillessamme (Asko oli puun hakkuussa selkeästi minua parempi, minulla klapit sinkoilivat vähän mihin sattu...). Teimme sisustustikkaat myös itse Juvalta löytyneistä, vanhoista heinäseipäistä. Näin joulun alla tikapuihin kiinnitetyt jouluvalot lisäävät ihanasti joulufiilistä kotiin!

Nuo jonkin otuksen hampaat ovat ensimmäinen yhdessä hankkimamme sisustuselementti, joten niillä on jo nyt tunnearvoa.

Eteiseen hankimme hauskat, sarvipäiset takinpidikkeet. Nämä koukut ovat kyllä osoittautuneet hieman hankaliksi, sillä meillä on ihan liikaa takkeja! Koukkujen pari kertaa jo tipahdettua liiallisesta painosta, Asko määräsi säännön, että koukkuihin saa laittaa aina maksimissaan vain kaksi takkia kerrallaan, muuten joudun maksamaan sopimussakkoa tuhat pusua kerta.

Kunnon nörteillä kuuluu olla Star Wars-kalenteri seinällä! Kalenteriin merkitsemme meidän molempien menot, eri värisillä kynillä. Tästä näemme helposti, mitä suunnitelmia toisella on kuukauden ajalle ja milloin meillä on yhteisiä vapaapäiviä.

Meidän makuuhuone on aika pieni, mutta sitäkin viihtyisämpi. Meidän mielestä parempi niin, ettei makuuhuoneeseen ole tuhlattu hukkaneliöitä, vähemmän makkarissa kuitenkaan tulee vietettyä muuten vain vapaa-aikaa. Parempi, että olohuone on tilavampi.

Tänään me ollaan oltu yhdessä tämän mun elämän suosikkityypin kanssa tasan puoli vuotta! Tuntuu kyllä kuin oltaisiin tunnettu jo paaaaaaljon kauemmin. Meillä on mennyt nyt monta päivää aikataulut ihan ristiin, eikä olla juuri ehditty viettämään aikaa yhdessä, mutta tänään meillä on pitkästä aikaa treffi-ilta! Viettäkää kaikki muutkin tänään ihana maanantai! 

Pusuja, 

Hade