Verta, hikeä ja katkenneita rakennekynsiä

Miss Helsinki -finaalissa on tänä vuonna mukana 10 täysin erilaista mimmiä niin persoonaltaan,  kuin urheilutaustaltaan. Yksi kisan hakukriteereistä oli kuitenkin urheilullisuus, mutta miten se käytännössä näkyy kisan aikana? Heti ensimmäisen viikon jälkeen meille järjestettiin kuntotestit Esport Centerissä, mihin kuului mm. Cooperin testi, sekä InBody -mittaus, mikä näyttää kehonkoostumuksen (rasvaprosentti, lihasmassa, veden määrä, yms.). Testien jälkeen käytiin läpi yleisiä asioita ruokavaliosta, sekä sovittiin henkilökohtainen PT- tapaaminen, jossa käytäisiin läpi treeniohjelmaa ja ruokavaliota yksilöllisemmin.


Itselläni urheilullisuus on ollut oikeastaan aina osa omaa identiteettiä, joten moni saattaisi luulla tämän kaiken olevan minulle ihan itsestäänselvyys. Totuus on kuitenkin toinen. Kilpaurheilu-urani aikana treenit eivät olleet vaihtoehto, vaan osa päivittäistä elämää ja 95% treeneistä mitä tein oli suunnattu kehittämään minua pelaajana. Kun kilpaura sitten päättyi, oli sopeutumisen aika. En enää mennyt salille saadakseni kehitettyä luisteluvoimaa, tai lenkille jaksaakseni paremmin peleissä. Valmentaja ei ollut huutamassa enää ”kovempaa” ja ”vielä jaksaa” silloin kun väsytti. Nyt salilla ollessani mietin päässäni, että ”mitä hittoa minun on tarkoitus täällä edes tehdä?” Tämän pointti oli nyt se, että itsellänikin on vielä paljon opettelemista ”normaaliin” treenaamiseen. Sen takia onkin hyvä, että saamme apua siihen, kuinka terveelliset elämäntavat, treenaaminen ja ruokavalio saadaan sisällytettyä kiireiseen arkielämään. Tarkoitus ei ole laittaa ketään millekään kitudieetille, vaan laatia jokaiselle juurikin tavoitteisiin tähtäävä yksilöllinen suunnitelma.

Meille järjestetään nyt syksyn aikana myös yhteisiä bootcamp -päiviä ja olemme mm. päässeet pomppimaan uuteen Esport Extreme trampoliinipuistoon, hikoilemaan The Trip spinning-tunnille, sekä pumppaamaan Esport Aallon upouudelle salille. Bootcampeissa olemme päässeet kokeilemaan paljon uutta ja näkemään mitä kaikkea meillä onkaan käytössä nyt kiertueen aikana. Paras juttu kaikessa on kuitenkin se, että olemme päässeet mimmien kanssa hassuttelemaan yhdessä ja kasvattamaan ryhmähenkeä. Vaikka kilpailemmekin toisiamme vastaan, fiilis on ollut enemmänkin kuin joukkueessa, missä kaikki toivovat toisten onnistumista. 


Ryhmähenki tuli todella esiin, kun osallistuimme Tough Viking -esteratakilpailuun. Kilpailu oli siis 10km pitkä ja sisälsi 29 erilaista ja haastavaa estettä. Täytyy sanoa että kaikilla taisi tulla hieman pupu pöksyyn, kun lähtöviivalla vastassa seisoi joukko jenkkifutis-pelaajia täydessä varustuksessa valmiina taklaamaan missit leopardikuvioisissa trikoissa kumoon heti kisan alkumetreillä. Kaikki kuitenkin selvisivät ensimmäisestä esteestä, vaikka pari taisikin päästä maistamaan reunoilla ”pehmusteina” olevia heinäpaaleja. Jokainen vastaantuleva este oli täysi mysteeri ennen sille saapumista. Kaveria kuitenkin aina odotettiin ja autettiin jos sille oli tarvetta, jotta pysyisimme yhdessä. Esteisiin kuului mm. tukin kantoa, Töölönlahdessa pulikoimista, piikkilangan alla ryömimistä, seinien ylittämistä, sekä muita henkisesti ja fyysisesti raskaita esteitä. V-sana taisi päästä useampaankin otteeseen, itsellä etenkin jos ei onnistunut jossain esteessä. – Kilpailuhenkisyys kun virtaa veressä… Monet esteistä olisivat olleet lähes mahdottomia ilman tiimityötä ja kavereiden tsemppaamista. Viimeiset 3km yllätti itsenikin, kun katselin ympärilleni ja JOKA IKINEN mimmi vielä hölkkäsi, vaikka moni ei ollut aikaisemmin juossut edes yli viittä kilometriä ja takana kuitenkin oli seitsemän ja noin 16 estettä. Loppukilometrit ja esteet mentiin tahdonvoimalla, eikä kukaan ollut valmis antamaan periksi. Kisan kruunasi ”Super Ramp” ja ”King of the Hill” -pyramidi, missä toisia vedettiin ja työnnettiin yli vaikka väkisin. Maaliin päästyämme olimme hikisiä, mutaisia, märkiä ja mustelmia täynnä, mutta kaikilla oli hymy korvissa. Sen jälkeen päästiin onneksi heti suihkuun ja saunomaan Esport Bristolille, minkä jälkeen saimme ihan luvan kanssa vähän herkutella. Seuraavan päivän sai pyhittää levolle ja ottaa ihan rennosti. Maanantaina olemme taas täynnä tarmoa ja valmiina uusiin koitoksiin.

Ihanaa ja energistä syksynalkua kaikille!


- Viivi

6b44bbc8-521e-4901-8947-295a8d7bd809.JPG