KAUNEUSIHANTEET

KAUNEUSIHANTEET

 

Kun mua pyydettiin kirjottamaan kauneusihanteista olin tosi ilonen että just mä sain kirjottaa tästä aiheesta.

image1.JPG

 

Kuten osa saattaa varmaan jo tietääkin olin mukana Miss Helsinki kilpailussa viime vuonna. Laihduin yhteensä viime vuoden aikana 12kg. Olin karistanut epävarmuuteni ja finaalissa lavalla tunsin sen miten itsevarmuus huokui ja mä säteilin. Olin niin ylpeä itsestäni ja siitä mitä olin saavuttanut. Viime vuonna tein myös ihan huikean kasvun mun pään sisällä ja opin katsomaan asioita ja muita ihmisiä eritavalla. 

image2.JPG

 

Tammikuun finaalin jälkeen otin pientä takapakkia kaikessa. Kaikki tunteet purkautui ja mukaan tuli osa huonoista elämäntavoista ennen Miss Helsinkiä. Ja se näkyy mussa. Kun sitten sain tietää että pääsen mukaan kilpailuun myös tänä vuonna, iski pieni paniikki. Mitäköhän muut ajattelee kun ne näkee mut? Mitä mulle on tapahtunut? 

"Mä oon taas se iso tyttö siellä lavalla".

Takaisin tuli kaikki noi ajatukset mitkä olin jo unohtanut sen kaiken hyvän olon ja itsevarmuuden myötä.

 

Mutta sitten mä havahduin. Miksi mä ajattelen näin? Joo mulla on tullut kiloja jonkin verran takaisin tammikuun finaalista. Näytän erilaiselta. Entä sitten? Kun mä katson itseäni peilistä mä silti koen että ”hei, näytämpä kivalta”. Tää paino tai mikään muukaan ei määrittele mua. 

Tottakai kaikille tulee niitä itseinhon päiviä mutta se on täysin normaalia. Mulla lähtökohdat voisi olla paljon huonomminkin. Kuitenkin vaikka koen olevani tyytyväinen tämän hetkiseen tilanteeseen se ei tarkoita sitä ettenkö haluaisi vielä tehdä mun oman kehon eteen jotain. Haluan saada terveelliset elämäntavat takaisin mun elämään ja tiedostan sen että ne tuo myös muutoksia mun vartaloon. Ja saa tuodakin.

 

On suorastaan surullista huomata sosiaalista mediaa selatessa miten uutismaailma ruokkii ihmisten käsityksiä kauneusihanteista. Sanana kauneusihanne on mulle hieman ristiriitainen. Sillä mun mielestä kauneusihanteita saa olla ja niitä on paljon. Koen että sitä ei tässä maailmassa ymmärretä. Ei kaikkien tarvitse tykätä just tietyn näköisestä vartalosta tai ulkonäöstä. Meillä kaikilla on oikeus näyttää just siltä miltä itse haluaa ja tehdä itselleen mitä haluaa. Jotkut tykkää esimerkiksi luonnollisuudesta ja jotkut sitten taas tykkää tekoripsistä, kynsistä, hiustenpidennyksistä, silikonirinnoista yms. Joku haluaa olla kurvikas ja joku taas ei. Ja se on täysin sallittua. Kaikilla ei tarvitse olla sama kauneusihanne. Onneksi oon myös ilokseni saanut huomata että aletaan myös pikkuhiljaa tuomaan esille sitä erilaisuuden rikkautta ja sitä että ei sun tarvii olla niin kuin kaikki muut. Tätä haluan myös itse ajaa eteenpäin omalla esimerkilläni. Pyrin siihen jo viime vuonna ja haluan edelleen tehdä niin.

 

 

Kun tämän vuoden finalistit julkaistiin niin muutamat lehdet kirjoitti musta hyviä juttuja. Niissä tuli esille mun kanta, se että ei kaikkien missien tarvitse olla missään tietyissä mitoissa. Jokaisen tulisi olla juuri sellainen kuin itse haluaa olla. Mä haluan olla muodokas ja myös olla ylpeä siitä. Mä oon se ”iso” tyttö siellä lavalla mutta so what? Jos mulla on hyvä olla mun vartalossa niin se todellakin näkyy myös ulospäin ja sillä on mun mielestä suurempi merkitys, niin yleisesti elämässä kuin tässä kilpailussakin. Näiden lehtijuttujen myötä oon saanu ihan älyttömästi positiivista palautetta ja musta on ihanaa olla tukena ja esimerkkinä muille. Tottakai musta on myös kirjoitettu inhottavia juttuja netissä kommenttipalstoilla. Kirjoitettiin viimeksi ja niin on tehty myös nyt. Mutta en anna niiden lannistaa tai vaikuttaa mun tekemisiin. Nää kaikki kirjottelijat voi sitten katsoa taas finaalissa marraskuussa että miten mä aijon loistaa siellä lavalla ylpeänä.

 

http://m.iltalehti.fi/viihdeuut…/201708042200306059_vd.shtml

http://www.is.fi/viihde/art-2000005314980.html

 

Musta on ihanaa että tänäkin vuonna meidän finalisteista löytyy kaiken kokoisia ja näköisiä upeita mimmejä. On myös ihanaa että meillä on ympärillä mahtavia ihmisiä jotka tukee ja kannustaa meitä olemaan juuri sellaisi kun ollaan, eikä yhtään sen enempää <3 

 

 

Muistakaa rakastaa ja olla armollisia itsellenne. Arvostakaa muita ja ymmärtäkää.

 

-Miska Nikander